Quantcast
Channel: Cerita dari mama......
Browsing all 55 articles
Browse latest View live

Image may be NSFW.
Clik here to view.

Pertemuan Super Angels di Intekma Resort & Convention Centre Shah Alam

Assalamualaikum…. Sewaktu entri ini saya coretkan, kami sekeluarga baru sahaja pulang dari Shah Alam, menghadiri perjumpaan tahunan Super Mum & super Dad’s Angel (SMSDA) di Intekma Resort....

View Article



Image may be NSFW.
Clik here to view.

Genggamannya…..

Assalamualaikum………… Bila bercerita soal Haziq, air mata mama sebenarnya selalu sahaja menitis di pipi tanpa sedar. Tahunya pipi terasa hangat dan ada air yang mengalir. Ianya berlaku sekali lagi petang...

View Article

Image may be NSFW.
Clik here to view.

Supplement untuk Haziq

Assalamualaikum…… Hari ini hari cuti bagi  Darul Takzim. Hanya kami berempat di rumah; mama, ayah, Haziq dan Super Kakak. Super abang tidur di rumah pengasuh, dah macam rumah kedua saja dibuatnya....

View Article

Image may be NSFW.
Clik here to view.

Manja betul……….

Hujung minggu ni mama tinggalkan Super Haziq di rumah pengasuh. Super kakak dan super abang macam biasa akan tinggal dengan Super Ayah di rumah. Mama ada kursus dua hari di Batu Pahat, di Pura Kencana....

View Article

Image may be NSFW.
Clik here to view.

Bila giliran Haziq?

Assalamualaikum dan salam sejahtera…. Hari ini mama mulakan hari mama dengan menulis entri dalam blog ceritahaziq, kenapa agaknya? Yelah, hari ni kan hari pertama persekolahan. Lazimnya mama memang...

View Article


Image may be NSFW.
Clik here to view.

Menu berubah lagi…

Assalamualaikum dan salam sejahtera Dah lama rasanya mama tak mencoret dalam laman sesawang yang mama bina khusus untuk Aiman Haziq, Super Angel mama. Kadang-kadang mama terlupa apa perkembangan Haziq....

View Article

Image may be NSFW.
Clik here to view.

Sayang si kakak

Assalamualaikum Hari ni mama nak cerita..bukan cerita tentang Super Haziq mama ni, tetapi bercerita tentang Super Kakak, Amira Sofiyah. Puteri kesayangan mama ni memang manja orangnya tapi sangat suka...

View Article

Image may be NSFW.
Clik here to view.

AFO…..

Assalamualaikum….. Hampir sebulan mama tak update apa-apa dalam blog Super Haziq dek kerana kesibukan yang menghambat mama sebagai seorang student tua…..Ada kalanya memang rasa nak menulis tu ada tapi...

View Article


Image may be NSFW.
Clik here to view.

Dia datang lagi!!!!!!

Assalamualaikum…. Pagi ini mama nak menulis, nak bercerita tentang kehadirian si ‘dia’ yang datang menyapa Supar Haziq lagi pagi semalam, hingga dua kali dalam masa tak sampai sepuluh minit!! Kalau...

View Article


Image may be NSFW.
Clik here to view.

Tutti Fruiti dan 50%……

Assalamualaikum….. Sekadar berkongsi cerita tentang kemudahan yang boleh diperolehi oleh anak syurga yang dikategorikan sebagai OKU dengan pemegang kad kenal diri OKU berwarna kuning (kategori masalah...

View Article

Image may be NSFW.
Clik here to view.

Syukur padaMu Ya Allah (cerita AFO)…….

Assalamualaikum, salam sejahtera…… Hmm…hari ni sebenarnya mama terpaksa tinggalkan Super Haziq bersama ayah dan adik beradik yang lain sementara mama bergelumang dengan sesi menuntut ilmu di Batu...

View Article

Image may be NSFW.
Clik here to view.

Cerita sang semut…….

Assalamualaikum dan salam sejahtera………….. Baru berkesempatan update blog Super Haziq selepas dua hari pulang ke kampung memenuhi undangan kenduri saudara sebelah mak. Hampir dua bulan tak balik kampung...

View Article

Image may be NSFW.
Clik here to view.

Dua teknik baru……………….

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pengunjung blog cerita Haziq….harap sihat semuanya ye…. Hari ni mama keletihan. Keletihan yang amat!! Kaki pun rasa dah bengkak. Agaknya sebab banyak...

View Article


Image may be NSFW.
Clik here to view.

Mahu selimut…………..

Assalamualaikum, salam sejahtera buat semua pengunjung blog Super Haziq mama…… Dah lama mama tak update bloh Super Haziq mama ni kan. Kali ini cerita perkembangan Super Haziq yang mengujakan mama....

View Article

Image may be NSFW.
Clik here to view.

I”m Back!!!!!! My new story you all…….

Assalamualaikum, salam sejahtera….. Semoga semua pembaca budiman sihat-sihat selalu ye. Terima kasihlah sebab sudi jenguk laman yang nyaris-nyaris nak bersawang ni ha….Alhamdulillah, ada juga yang...

View Article


Image may be NSFW.
Clik here to view.

Jam loceng mama……

Bangun, bangun,baangun!!!!!! Bangun,bangun,baaangun!!!   Jam menunjukkan pukul 6.23 pagi . Mama dah lama bangun. Masih ingat tak zaman budak-budak (kalau yang umurnya lebih kurang sayalah)….Ada jam...

View Article

Image may be NSFW.
Clik here to view.

Apalah yang tak kena……

Assalamualaikum, salam sejahtera buat semua pengunjung setia laman cerita Haziq. Malam ni mama dah naik buntu dah ni…kejap-kejap Super Haziq ni tersedar, menangis dan Encik “S” dia pun datang. Rasanya...

View Article


Image may be NSFW.
Clik here to view.

“Mmmmmmooaaaaaaa”…….

Assalamualaikum dan salam sejahtera…… Hari ni mama nak kongsikan sesuatu yang menggembirakan mama. Sejak semalam, Haziq memang tidur nyenyak sebab kalau balik kampung, Haziq memang payah nak tidur...

View Article

Image may be NSFW.
Clik here to view.

Stimulatherapy untuk Haziq….

Assalamualaikum dan bersiaran kembali…. Lama rasanya tak update laman cerita Haziq. Entah mengapa, mood nak menulis terbang entah ke mana sejak dua minggu sudah. Bila mengadap sahaja lappy, rasa nak...

View Article

Image may be NSFW.
Clik here to view.

Masalah pemakanan di kalangan kanak-kanak Istimewa

Assalamualaikum dan salam sejahtera…. Maaf kali ni lewat bersiaran sejak Sabtu lepas, sejak saya berjanji nak kongsikan mengenai masalah pemakanan di kalangan kanak-kanak istimewa terutamanya...

View Article
Browsing all 55 articles
Browse latest View live